Ezt a weboldalt azzal a céllal indítottam, hogy a Várost érintő ügyek megvitatására módot teremtsek, és az Internet adta lehetőséggel élve szeretném személyesebbé tenni a városlakókkal való párbeszédet.
Busószobor avatás Mohács körforgalom

POLGÁRMESTERI KÖSZÖNTŐ

🗓 Busószobor-avatás, Pécsi úti körforgalom – 2020. február 14.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Kedves mohácsiak!

Köszöntöm Önöket néhány nappal a busójárás kezdete előtt, e szimbolikusan is jelentős napon. Hiszen, bár egy körfogalomban állunk, és a busójárás eredete is a természet körfogásához kapcsolódik, örömmel mondhatom, hogy mi mohácsiak nem csak körbejárunk, hanem folyamatosan haladunk előre. Hol kisebb, hol nagyobb lépésekkel, de mindig gyarapodunk, mindig fejlődünk.

A fejlődést pedig nyilván lehet és kell is mérni új épületekben, a bővülő ipari parkban, a felújított utakban, járdákban, a kerékpárhálózat terjedésében, és még sok minden másban.

De van másik dimenziója is a fejlettségnek: a szellemi, lelki téren bekövetkező növekedés. Ennek egyik fokmérője, hogy miközben a jövőbe tekintünk és fejlesztünk, beruházunk, mennyire foglalkozunk múltunkkal, gyökereinkkel, hagyományainkkal. Úgy vélem, mi, mohácsiak e vonatkozásban sem állunk rosszul. Ebben a többnemzetiségű városban szinte minden utca, minden tégla a múltról mesél, és az értékes múltra figyelmeztet.

Jogos igényként fogalmazódott meg Mohácson, a busók földjén, hogy a város különböző pontjain létesüljenek olyan alkotások, melyek egész évben emlékeztetnek legismertebb népi tradíciónkra, a busójárásra. És most itt van egy újabb szép mementó, mely kifejezi összetartozásunkat és az ősök iránti végtelen tiszteletünket. Köszönet érte szoborcsoport ötletgazdájának, Szekó Józsefnének, valamint az alkotónak, a „szomszédvárban,” Bólyban született Trischler Ferenc művész úrnak.

Mohács Kapujában állunk, mely éppen ezzel a szoborral üzeni: sosem feledjük, honnan származunk, óvjuk, vigyázzuk hagyományainkat. De egyben nyitottak, befogadók is vagyunk, szívesen látunk mindenkit, aki őszintén, tudása legjavát adva tenni kíván a közösségért. Mohács ereje évszázadok ebben rejlik. Ez megmaradásunk záloga, és mi a mai napon ebbe az irányba, a megmaradás irányába teszünk újabb lépést. Becsüljük meg a pillanatot.

#Busójárás #Mohács #szoboravatás #MohácsiBusójárás #Poklade #Busójárás2020 #CsorbaiFerenc

Csorbai Ferenc

Csorbai Ferenc

polgármester - "Mohács Mindenkié!"

Szóljon hozzá

Ossza meg az ismerőseivel is!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn