Ezt a weboldalt azzal a céllal indítottam, hogy a Várost érintő ügyek megvitatására módot teremtsek, és az Internet adta lehetőséggel élve szeretném személyesebbé tenni a városlakókkal való párbeszédet.
Húsvéti közlemény 2020

Húsvéti közlemény

Tisztelt Mohácsiak!

Orbán Viktor április 9-én egyebek mellett bejelentette, hogy a polgármestereknek különleges jogkört biztosítanak húsvét idejére.

Önkormányzatunk külön intézkedéseket, szigorításokat nem tervez erre a néhány napra elrendelni, a miniszterelnöki közlés ismeretében azonban arra kérek minden mohácsi lakost, hogy továbbra is vegye a legkomolyabban – ahogy eddig is tette – az Operatív Törzs és a szakhatóságok utasításait, ajánlásait.

Tudjuk, hogy Baranya megyében és Mohácson is megtorpant, illetve nem mutat robbanásszerű növekedést a koronavírusos megbetegedések száma. Felelősen gondolkodó ember ebből semmiképpen nem vonhatja le azt a következtetést, hogy most már enyhülhet a szigor. Nem. A viszonylag bíztató helyi és regionális adatok pillanatok alatt borulhatnak, ha lazítunk a hozzáállásunkon. A számok egyelőre azért ilyen kedvezőek, mert a nagy többség megértette a tájékoztató és figyelmeztető kampányok üzenetét.

Nem egy elemző aggódik amiatt, hogy a szép húsvéti időben lesznek bőven, akik kockáztatnak és emiatt hamarosan ugrásszerűen megemelkedhet a fertőzöttek száma. Mi ne játsszunk magunk és mások egészségével, életével! Tisztában vagyok azzal, hogy a körülmények csábítók. Itt vannak a parkok, itt a töltés, a Duna-part, a sokfős ünnepi összejövetelek ideje, a locsolás.

Mohács eddig példát mutatott országnak-világnak a maszkvarrástól az önkéntességen át, a társadalmi összefogás számos területéig. Mutassunk példát higgadtságból és szabálykövetésből!

Kérek mindenkit, ne rontsuk ezt el! Ebben a helyzetben ugyanis sajnos elég csak egyszer hibázni. Legyünk erősek és találékonyak. Keressünk más, kreatív megoldásokat az ünnepnapok tartalmas eltöltésére, akár a modern technikát is segítségül hívva.

Hiszek a mohácsiak kitartásában és felelősségtudatában!

Maradjunk otthon, vigyázzunk egymásra!

Áldott húsvétot, Mohács! 🐰🥚

—-

Fogjunk össze és vigyázzunk egymásra!

FONTOS:
Minden Koronavírussal kapcsolatos információt megtalál az alábbi oldalakon. Kérjük, hogy innen informálódjon:

Mohács oldala:
http://mohacs.hu/koronavirus

Kormányzati oldal:
https://koronavirus.gov.hu/

Csorbai Ferenc

Csorbai Ferenc

polgármester - "Mohács Mindenkié!"

Szóljon hozzá

Ossza meg az ismerőseivel is!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn