Ezt a weboldalt azzal a céllal indítottam, hogy a Várost érintő ügyek megvitatására módot teremtsek, és az Internet adta lehetőséggel élve szeretném személyesebbé tenni a városlakókkal való párbeszédet.
Parlament

Rendkívüli bejelentés – Mohácson is megjelent az új koronavírus

Kérések Magyarország Kormányához

Az új koronavírus járvány itt van városunkban. Minden rendelkezésre álló erőnkkel a fertőzés továbbterjedésének megakadályozására kell koncentrálnunk. A hatékonysághoz azonban elengedhetetlen az összefogás, a központi, kormányzati segítség. Ezért a mai napon az alábbi nyomatékos kérésekkel fordulunk Magyarország Kormányához.

 A kormány biztosítsa a Mohácsi Kórház zavartalan ellátását!

Biztosítsa számunkra az FFP2 és FFP3 típusú maszkokat, a vízhatlan kórházi köpenyeket és az overallokat!

Biztosítsa, hogy az önkormányzat által megrendelt 200.000 sebészi maszk akadály nélkül megérkezzen a város lakóinak biztonsága érdekében! 

Biztosítsa a fertőtlenítőszer-ellátást!

Felháborító és tűrhetetlen, hogy egyesek a kialakult körülményekből akarnak gusztustalanul magas hasznot húzni. Nyomatékosan megkérjük a kormányt, hogy akadályozza meg a rendkívüli helyzet vámszedőinek ténykedését!

Kérjük, hogy a kormány függessze fel az ÁFA fizetési kötelezettséget az önkormányzatok veszélyhelyzettel kapcsolatos beszerzéseinél!

Felszólítjuk a helyi cégeket, hogy amennyiben a foglalkoztatásuk folyamatos, abban az esetben biztosítsák dolgozóik számára a maximális egyéni védelmet és tartsák be a veszélyhelyzetre vonatkozó protokollt!

Felszólítjuk a helyi kereskedelmi cégeket, hogy biztosítsák vásárlóik és dolgozóik részére a maximális védelmet! Nyújtsanak egyéni védőfelszereléseket a dolgozóiknak! Végezzék el naponta többször a bevásárlókocsik, a kosarak, a pénztárak és az érintésnek kitett tárgyak fertőtlenítését!

A térség parlamenti képviselőitől ebben a rendkívüli, nehéz helyzetben nagyobb aktivitást, intenzívebb jelenlétet kérünk és várunk el. Szólaljanak meg, álljanak ki választóikért.

Régóta szervezzük az önkéntességet, mert nagy szükség van az önkéntes segítőkre és az önkéntes véradókra. Ha azt akarjuk, hogy az idősek otthon maradjanak, akkor rendelkezésre kell állnia a kellő létszámú, felkészített önkéntes csapatnak, mely valóban könnyebbé teszi számukra a mindennapokat. A véradás fontosságát magyaráznunk sem kell: nem maradhatnak el életmentő műtétek vérhiány miatt. Figyeljék felhívásainkat, csatlakozzanak Önök is.

Kérem minden megszólított maximális együttműködését, Mohács lakosságának pedig köszönöm a veszélyhelyzetben tanúsított fegyelmezettségét. A felelős magatartás életeket menthet.

Fogjunk össze és vigyázzunk egymásra!

Csorbai Ferenc

Csorbai Ferenc

polgármester - "Mohács Mindenkié!"

Szóljon hozzá

Ossza meg az ismerőseivel is!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn