Ezt a weboldalt azzal a céllal indítottam, hogy a Várost érintő ügyek megvitatására módot teremtsek, és az Internet adta lehetőséggel élve szeretném személyesebbé tenni a városlakókkal való párbeszédet.
Koronavírus összefoglaló

Kedves Mohácsi Polgárok!

Most, hogy túl vagyunk a koronavírus okozta veszélyhelyzet nehezén, mindenekelőtt köszönet szeretnék mondani mindazoknak, akik komoly erőfeszítéseket tettek a járvány elleni küzdelemben.
 
Egy rövid összefoglalót is megosztok Önnel, Önökkel, a járvány idején létrehozott és működő munkacsoportok tevékenységéről, döntéseiről. Végül az előttünk álló időszak kihívásáról is tájékoztatást adok.
 
A koronavírus járvány elleni küzdelemben a tettek roppant felértékelődtek, és nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire hálás vagyok mindazoknak, akik ebben a harcban tisztességgel, becsülettel helyt álltak. Orvosok, ápolók, szociális területen dolgozók, idős- és beteggondozók, tanárok, bátor önkéntesek, a rendvédelmi szervek dolgozói mutatták meg, hogy a szolgálat, a felelősségtudat és nem utolsó sorban a szeretet milyen mély tartalommal bíró valóságok. Ők azok, akik nem féltek, nem ingadoztak és nem kételkedtek. Szilárdan kitartottak és kitartanak hivatásuk, munkájuk, önként vállat feladatuk mellett.
Hűségük, elkötelezettségük, teherbírásuk mindannyiunk számára erőt és biztonságot adott.
 
A március közepén bejelentett iskolabezárásokról szóló kormánydöntés is nyilvánvalóvá tette, hogy a járványveszéllyel szembeni harcot az összehangolt cselekvés segítheti. Ezért Covid-19 Prevenciós Munkacsoportot, valamint a Kommunikációs Munkacsoportot hoztunk létre. A kialakult helyzet indokolttá tette, hogy a képviselő-testület egy további alpolgármestert válasszon. Az infekciókontroll és a válságmenedzselés területén szerzett tapasztalataira, valamint kiterjedt szakmai kapcsolati hálójára való tekintettel a képviselő-testület március 16-i rendkívüli testületi ülésén erre a tisztségre Bognár Sándort neveztem ki.
 
A két munkacsoport létrehozásának szükségességét az eltelt idő igazolta. Hatékony rendszernek bizonyult, megfelelő eszköztárral. Az egészségügyi intézmények felkészültek voltak, az orvosi ügyelet átszervezése működőképesnek bizonyult és a gyermekellátás is biztosított volt. Folyamatosan megoldott volt a gyermek- és szociális étkeztetés. Megoldottuk a vegyszerek, védőeszközök beszerzését és a felszerelések eljuttatását oda, ahol a munkavégzéshez szükségesek voltak, akkor is, ha ez sok esetben az állami szervek feladata lett volna. Nem méricskéltünk, tettük, amit a mohácsiak érdeke megkívánt.
 
Kiemelt hangsúlyt kapott a város és a térség lakosságának széles körű tájékoztatása, elsősorban a közösségi média, az Önkormányzati Hírek, a Városi Televízióban és a regionális rádió felületein keresztül.
Nehéz időszak van mögöttünk. Álláspontom nem változott: a járvány okozta krízis nem válhat kampány témává és nem szolgálhat egyéni politikai vagy gazdasági érdekeket. E mellett akkor is kitartottam és kitartok, ha politikai ellenfeleim elkötelezettségemet támadásra használták fel, vagy akarják használni. A döntéseket a képviselőtársaimmal közösen, a szakmai szervezetekkel, hatóságokkal együttműködve hoztuk meg. Meggyőződésem, hogy a hasonló kooperációs gyakorlatból hosszú távon is sokat profitálhat a mindenkori város vezetése.
 
Eddig együtt „harcoltunk a gátakon” és sikeresen megvédtük a várost a vírustól, így a képviselő testület sikerrel teljesítette a küldetését. Itt szeretném jelezni, hogy a soron következő testületi ülésen kezdeményezni fogom a képviselőtestület feloszlatását és új választás kiírását. Hiszem, hogy a mohácsi emberek már megismerték elkötelezettségemet városunk iránt és a későbbiekben a nyugodt fejlődést fogják választani.
 
Megtisztelő a Városért tett közös munka; hálás vagyok, hogy Önöket és a Város érdekeit szolgálhatom. Annyi bizonyos, hogy a jövőben is ezt fogom tenni.
 
 
Tisztelettel,
Csorbai Ferenc
Polgármester
Csorbai Ferenc

Csorbai Ferenc

polgármester - "Mohács Mindenkié!"

Szóljon hozzá

Ossza meg az ismerőseivel is!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn