Ezt a weboldalt azzal a céllal indítottam, hogy a Várost érintő ügyek megvitatására módot teremtsek, és az Internet adta lehetőséggel élve szeretném személyesebbé tenni a városlakókkal való párbeszédet.
Közlemény - Koronavírus Mohács

tartalom

Közlemény – Koronavírus

Mohács Város Önkormányzata minden tőle telhetőt elkövetett és elkövet a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében. Az elsők között hívtuk fel intézményeink (bölcsőde, óvodák, szociális intézmények, védőnői szolgálat) és a lakosság figyelmét a higiéniai szabályok fokozott betartásának fontosságára, kézmosási útmutató ábrákat és kézfertőtlenítő szert helyeztünk ki az intézményi mosdókban, valamint a bejáratoknál. Kezdettől fogva folyamatosan kapcsolatban állunk a Mohácsi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályával, és más illetékes hatóságokkal-

Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzset Magyarország Kormánya 2020. január 31-én alakította meg. A koronavírus- fertőzés elleni védekezést az Operatív Törzs irányítja, figyelemmel kísérik a külföldi és belföldi járványügyi helyzetet, döntéseket hoznak és megteszik a szükséges intézkedéseket.

A járványügyi helyzet jelenlegi szakaszában az Operatív Törzs az önkormányzatok számára nem fogalmaz konkrét feladatokat. Az Operatív Törzs javaslatával összhangban arról döntöttünk, hogy minden zárt- és szabadtéri rendezvényünk elmarad, így az összes március 15-i, illetve ahhoz kapcsolódó megemlékezés is. Az önkormányzati intézményeket ugyancsak arra kértük, mondják le meghirdetett programjaikat és egyelőre ne hirdessenek meg újabb eseményeket. Bentlakásos szociális intézményeinkben az országos tisztifőorvos döntése értelmében március 8-tól látogatási tilalom lépett életbe.

Március 11-én a az Operatív Törzs javaslatára a kormány különleges jogrendet, veszélyhelyzetet rendelt el Magyarország teljes területére. Beutazási tilalmat rendelt el az Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból érkező nem magyar állampolgárokra.  A felsorolt országokból érkező magyar állampolgárokat személyi ellenőrzés alá vonják, továbbá a határon kapott határozatok alapján, 2 hétig otthoni karanténban kell maradniuk.

Mohács Város Önkormányzata felkészülten várja a fejleményeket, és egyben nyomatékosan kéri a lakosokat, vegyék komolyan az öngondoskodás jelentőségét. Nem elhanyagolható a megfelelő vitaminbevitel és az immunrendszer erősítése. Aki teheti, továbbra is kerülje a nagyobb közösségeket, tömegrendezvényeket.

Megbetegedés gyanúja esetén ne menjenek a rendelőintézetbe, hanem telefonon egyeztessenek háziorvosukkal, aki a további szükséges intézkedéseket megteszi.

Bízunk a mohácsi polgárok felelősségteljes hozzáállásában. Meggyőződésünk, hogy néhány egyszerű szabály betartásával mindenki sokat tehet saját környezetében a megelőzésért, a vírus terjedésének megakadályozásáért.

Köszönjük a mohácsiak eddigi higgadtságát, és hogy helyükön kezelték az időről-időre felröppenő pánikkeltő álhíreket, féligazságokat.

Amint friss közérdekű információk birtokába jutunk, haladéktalanul értesítjük a lakosságot.

Hiteles információhoz a  koronavirus.gov.hu honlapon és Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján (www.nnk.gov.hu) , továbbá az alábbi, ingyenesen hívható zöld számokon: 06-80-277-455 vagy 06-80-277-456 juthatnak.

Csorbai Ferenc
polgármester

Csorbai Ferenc

Csorbai Ferenc

polgármester - "Mohács Mindenkié!"

Szóljon hozzá

Ossza meg az ismerőseivel is!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn