Megkezdődött a Koronavírus elleni felkészülés

Ezt a weboldalt azzal a céllal indítottam, hogy a Várost érintő ügyek megvitatására módot teremtsek, és az Internet adta lehetőséggel élve szeretném személyesebbé tenni a városlakókkal való párbeszédet.
Koronavírus elleni védekezés Mohácson

Mohácson is megkezdődött a Koronavírus elleni felkészülés, folyamatos az egyeztetés az illetékes hatóságokkal!

Amint azt az elmúlt napok eseményei, tapasztalatai megmutatták, a koronavírus rohamosan terjed, és a világ legkülönbözőbb pontjain bukkan fel. A tőlünk légvonalban csupán néhány kilométerre fekvő Horvátországban is regisztráltak már esetet.

A lakosság tájékoztatásául bejelentem, hogy a felkészülést megkezdtük, a mai nappal Mohács Önkormányzata is lépéseket tett a vélhetően küszöbön álló járvány megfékezésére.

Legfőbb célunk maximális védelmet nyújtani a polgároknak.

  • Felhívjuk a figyelmet az Önkormányzat cégeinél és intézményeinél, a legmagasabb fokú higiéniai előírások betartására.
  • Figyelmeztető táblákat helyezünk ki a vírus terjedésének megelőzési módjairól, a fertőzési veszély kockázatának csökkentéséről, továbbá a helyes kézmosás szabályairól.
  • Folyamatban van a kézfertőtlenítő szerek beszerzése.
  • Tájékoztatást kértem a mai napon a Mohácsi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának vezetőjétől, Dr. Galló Anett járási tiszti főorvostól a jelenlegi helyzettel kapcsolatban.
  • Tárgyaltam Sólya Gábor Úrral, a Mohácsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjével arról, hogy a járvány esetleges kitörésekor milyen intézkedéssorozatot kell foganatosítani.
  • Dr. Páter Attila Úrtól, a Mohácsi Rendőrkapitányság vezetőjétől információkat kaptam a határon tapasztalható helyzetről.
  • Egyeztettem az iskolák, óvodák vezetőivel a feltétlenül szükséges intézkedésekről és a megfelelő higiéniai előírások betartásáról, a gyerekek helyes kézmosásra tanításáról.

A városvezetés eltökélt szándéka, hogy minden lehetséges fórumon tájékoztassa polgárait az aktuális állapotokról.

Mindent megteszünk, hogy a különböző hatóságok, szervek, szervezetek munkáját összehangoljuk és segítsük. Tisztában vagyunk a helyzet komolyságával, ugyanakkor mindenkitől higgadtságot kérünk a felesleges pánikkeltés elkerülése érdekében.

Önnek mi a véleménye a koronavírusról? Ossza meg velünk gondolatait!

#CsorbaiFerenc #Mohács #MohácsMindenkié #MM #koronavírus

Csorbai Ferenc

Csorbai Ferenc

polgármester - "Mohács Mindenkié!"

Szóljon hozzá

Ossza meg az ismerőseivel is!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn